Beddengoed wassen en verschonen

Wanneer, waarom en hoe vaak?


Als je een fijne discussie op gang wilt brengen met je vrienden of collega's dan kun je vragen hoe vaak ze hun beddengoed verschonen. We kunnen je garanderen dat de antwoorden per persoon zullen verschillen. Daarom zijn we in het onderwerp gedoken en hebben we onszelf o.a. de volgende vragen gesteld: hoe vaak moet je je bed verschonen, hoe was je je beddengoed en moet een bed eigenlijk wel echt opgemaakt worden?

 inspiratie interior guide homestory bedding

1. Hoe vaak moet je je bed verschonen?


Het juiste antwoord is dus om de twee weken. Heb je huisdieren of kleine kinderen, dan zou je dit aanzienlijk vaker moeten doen (als dat lukt uiteraard). Dat geldt ook als je ziek bent geweest, veel transpireert of zelfbruiner hebt gebruikt. Anders kun je uitgaan van om de twee weken. Bij tijdsgebrek of als de wasmachine niet beschikbaar is, kun je de slaapkamer en het beddengoed een keertje extra luchten. Niemand houdt van bedompte lucht.


  • Verschoon je beddengoed om de twee weken.

  • En vaker als je ziek bent geweest, veel transpireert of kleine kinderen en/of huisdieren hebt.

  • Lucht de slaapkamer en je beddengoed.

”De wasmachine niet beschikbaar? Laat je beddengoed overdag luchten om het op te frissen.”

2. Hoe was je je beddengoed?


Wat is er lekkerder dan fris gewassen beddengoed of de geur van schone lakens? Wat moet je doen om deze heerlijkheid te realiseren? Sla de wasdroger over en gebruik niet te veel wasmiddel. Je beddengoed gaat langer mee en ruikt minstens net zo lekker als je je aan de voorgeschreven dosering houdt. Om eventuele bacteriën en huisstofmijten te doden, was je je beddengoed op minimaal 60 graden. Of volg de wasvoorschriften op.

Zorg dat je meerdere sets beddengoed in huis hebt zodat je deze indien nodig eenvoudig kunt verschonen. Koop beddengoed van een goede kwaliteit zodat het ook na meerdere wasbeurten nog lekker zacht aanvoelt. Wij hebben een ruim assortiment onderlakens, kussenslopen, dekbedovertrekken, spreien en bedrokken van uiteenlopende materialen.


  • Was je beddengoed op minimaal 60 graden.

  • Gebruik niet te veel wasmiddel.

  • Gebruik geen wasdroger, hang de was aan de waslijn.

  • Kies beddengoed van een goede kwaliteit.

  • Zorg dat je meerdere sets beddengoed in huis hebt.

”Woon je alleen? Zorg dat je over minimaal drie sets beddengoed beschikt zodat je niet zonder komt te zitten. Drie onderlakens, drie dekbedovertrekken en zes kussenslopen (als je twee kussens op je bed hebt liggen).”

 inspiratie interior guide homestory bedding
 inspiratie interior guide homestory bedding

3. Moet ik mijn bed opmaken?


Maak je bed niet meer op in de ochtend! Huisstofmijt is namelijk dol op krappe ruimtes. Maak je bed pas op als je thuiskomt van je werk. Lucht je beddengoed in de tussentijd. Maak je bed pas op als je thuiskomt en leg er een mooie sprei op. Een eenvoudige tip om je bed langer fris te houden.


  • Maak je bed niet op in de ochtend.

  • Maak je bed op als je thuiskomt.

”Niemand ziet je bed als je op het werk bent. Investeer in een mooie sprei en maak je bed mooi op als je thuis bent.”