Decoreer het balkon

7 tips voor het creëren van een knus balkon


Wil je dit jaar vaker op het balkon rondhangen? Extra uitnodigend maken om van zonnige ochtenden tot zwoele nazomeravonden te genieten? Wij hebben tips hoe je jouw balkon kunt decoreren met textiel, lichtbronnen en planten om het ultieme gevoel van gezelligheid te creëren. Laat je inspireren door onze 7 tips voor het creëren van jouw droombalkon.

 inspiratie interior guide balkon inrichten

1. Hoe wil je je balkon gebruiken?


Bekijk eerst hoe je je balkon wilt gebruiken. Is het voor koffie in de ochtend, zonnebaden, diners of buiten rondhangen? Als je balkon niet heel groot is, moet je prioriteit geven aan wat voor jou het belangrijkst is. Is het een loungehoek, een eethoek of wellicht een ruimte om te kweken?


2. Werk met verschillende lichtbronnen voor knusse verlichting


Verlichting is een van de belangrijkste elementen om een ​​echt knus balkon te creëren. Combineer lichtslingers met lantaarns en kaarsen. Lichtslingers zijn perfect om rond de balkonreling te wikkelen of aan het plafond te hangen, terwijl kleine kaarslantaarns op tafels kunnen staan ​​en grotere als decoratie op de vloer. Werk met meerdere en verspreide lichtbronnen voor een zachte gloed!


3. Textiel voor een knus gevoel


Investeer in vloerkleden, kussens en dekens voor buiten om het ultieme gevoel van gezelligheid te creëren. Met een buitenkleed breng je gemakkelijk het gevoel van de kamer naar binnen. Mix verschillende kussens en dekens in verschillende materialen - je kunt er nooit teveel hebben. Textiel is een gemakkelijke manier om het gevoel van het balkon te veranderen.

 inspiratie interior guide balkon inrichten
 • ALBION pak van 2 stoel

  579 EUR 829 EUR
 • KAY kussenhoes 50x50 cm

  33,49 EUR
 • BOLZANO buitentapijt

  168 EUR 239 EUR
 • OSSA looplamp

  99 EUR

  +1 kleur

 • BELMONT bankmodule met een hoek

  629 EUR 899 EUR
  Van- prijs 629 EUR