Sustainability at Jotex - Partners
 duurzaamheid partners

Wij van Jotex werken met verschillende certificaten om te verifiëren dat onze producten duurzaam geproduceerd zijn, getraceerd kunnen worden en aan hoge eisen kunnen voldoen, zodat jij als klant kunt kiezen uit een groot aanbod producten die met oog voor mens en milieu zijn gemaakt.

Verschillende certificaten stellen verschillende eisen, maar ze hebben allemaal gemeen dat de producten geïnspecteerd en gecontroleerd moeten worden en aan de eisen van het certificaat moeten voldoen.

DUURZAME BEZORGING

Wij van Jotex willen het je gemakkelijk maken om een goede keuze voor het milieu te maken, zodat je trots kunt zijn op je interieur. Elke levering van online geplaatste bestellingen heeft een bepaalde impact op ons klimaat in de vorm van CO2-uitstoot. We willen er alles aan doen om online shoppen groener te maken. Daarom compenseren we onze impact op het klimaat van alle bestellingen die we naar jou verzenden. Een investering in duurzaamheid die geen extra kosten voor jou als klant meebrengt, welke bezorgmethode je ook kiest.

WAT BETEKENT KLIMAATCOMPENSATIE?

Om onze impact op het klimaat te compenseren, werken we samen met Tricorona Climate Partner. Zij werken al sinds 2006 aan het klimaatprobleem. Klimaatcompensatie betekent dat we verantwoordelijkheid nemen voor onze impact op het klimaat. Dit doen we door gecertificeerde klimaatcompensatieprojecten financieel te steunen die zorgen voor een uitstootreductie die overeenkomt met onze eigen leveringen. Op die manier verminderen we de uitstoot in ontwikkelingslanden en dragen we bij aan positieve sociale en economische effecten in de landen waar de projecten worden uitgevoerd.