Onderhoudsadvies voor buitenmeubels

Zo onderhoud je jouw tuinmeubels


Buitenmeubels zijn een investering en door het volgen van enkele eenvoudige onderhoudstips zorg je ervoor dat je tuinmeubels seizoen na seizoen in topconditie blijft. Hier vind je tips voor het beste onderhoud van buitenmeubels in de meest voorkomende materialen en oppervlaktebehandelingen.

 inspiratie interior guide skotselrad buitenmeubels

Hoe onderhoud je buitenmeubelsvan aluminium?


Aluminium is een populair materiaal voor buitenmeubels. Ze zijn licht van gewicht, duurzaam en bestand tegen verschillende weersomstandigheden. Hier volgen drie tips voor het onderhoud van je tuinmeubels van aluminium.

1. Aluminium meubelen vergen zeer weinig onderhoud. Mochten er toch sporen van roest aanwezig zijn, verwijder de vlekken dan direct met een vochtige doek en voorzichtig schoonmaken, zodat ze lang mooi blijven.

2. Als je in gebieden woont met strenge winterse omstandigheden, kan het een goed idee zijn om je aluminium meubelen in de winter binnenshuis op te slaan of te bedekken met een weerbestendige folie om ze tegen de elementen te beschermen.

3. Controleer regelmatig alle bevestigingen en schroeven van je aluminium buitenmeubels om er zeker van te zijn dat ze goed vastzitten en in goede staat verkeren.


"Aluminium meubilair heeft heel weinig onderhoud nodig"

 inspiratie interior guide skotselrad buitenmeubels