Design gaat over evolutie. Over het continu doorontwikkelen, verbeteren en verfijnen van het bestaande. Hiervan heeft de gerenommeerde architect Andreas Martin-Löf zijn expertise gemaakt. Het resultaat van zijn nieuwste project is buitenmeubelserie ASPVIK, die speciaal voor Jotex is ontwikkeld.

 inspiratie editorials samenwerking andreas martin lof

ASPVIK – ONTWIKKELD BINNEN DRIE GENERATIES

Het begon met een droom van meubeldesign. Maar toen Andreas Martin-Löf niet werd toegelaten tot Konstfack ging hij voor zijn tweede keus: de opleiding tot architect op KTH. Hoewel hij al sinds 2004 architect is, heeft hij nog altijd een voorliefde voor meubeldesign. Wat duidelijk te zien is aan buitenmeubelserie ASPVIK die hij onlangs heeft ontworpen voor Jotex.

De inspiratie voor ASPVIK vond hij in het zomerhuisje in Värmdö net buiten Stockholm. Hier kochten zijn grootouders begin jaren 50 een huis. Bij de koop was een rotan meubelset inbegrepen. Deze vormde de inspiratiebron voor de nieuwe meubelserie van Andreas Martin-Löf.

Net als bij de andere ontwerpen van Andreas Martin-Löf is het de combinatie van minimalistische details en pure materialen die opvalt. Met slechts drie componenten; robuust donker gebeitst Zweeds grenen, canvas en zandsteen, is hij er met ASPVIK in geslaagd een toekomstig icoon te realiseren. En nu kan de serie onderdeel worden van jouw thuis.